Vodpod videos no longer available.

Transparents.org es presenta a Barcelona amb una acció que interpel·la a governs i bancs
(llegeix la crònica)

Amb l’objectiu d’assolir la transparència de governs i bancs, ja sigui per convicció o per pura necessitat de supervivència, els firmants del Manifest Transparents.org han donat a conèixer aquest matí les seves demandes i els seus compromisos en una acció itinerant pel centre de Barcelona.

Utilitzant com a material elements transparents (una pancarta i una dotzena de paraigües) i amb la web

http://www.transparents.org com a únic element gràfic, alguns dels membres de Ciutadania Activa han fet pública la seva demanda de transparència amb accions de protesta pacífica al davant de la seu del Banco de España, a la plaça Catalunya, a la central de Caixa Catalunya i, finalment, a la plaça Sant Jaume. El lema que han corejant en diverses ocasions és: “contra la crisi, transparència”.

Després de l’acció protagonitzada a la porta del Banco de España, alguns representants del col·lectiu han entrat a

081219-transparents-012

l’interior i han lliurat una carta al seu director que anava adreçada al Governador d’aquesta entitat bancària. En l’escrit

es demana que abans del 30 de març el govern publiqui a internet d’on surten els diners de la injecció de recursos al sistema financer, a qui beneficien i quin cost tenen; a la vegada que també es reclama a governs i bancs que facin una declaració jurada dels ingressos que reben anualment dels interessos del deute extern dels països del Sud, i on també garanteixin que no operen en paradisos fiscals. A Caixa Catalunya s’ha repetit l’acció, inclòs

el lliurament de la carta, i en els propers dies es farà arribar per burofax a la resta de bancs i caixes que operen a l’Estat espanyol.

D’altra banda, es sol·licitarà una entrevista amb el Delegat del Govern de l’Estat, Joan Rangel, en la qual se li lliurarà una carta adreçada al President del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Tres compromisos

En el cas que el proper 30 de març els govern i els bancs no facin el gest de transparència que es demana, del tot imprescindible per recuperar la confiança dels ciutadans i dels clients de les entitats d’estalvi, la resposta de les més de 200 persones que ja han firmat el Manifest Transparents.org durant aquestes primeres setmanes de campanya es concretarà de tres maneres: 1) Declarant-se objectors fiscals i deduint una quantitat voluntària de la declaració de la renda per dedicar-la a campanyes cíviques a favor de la transparència; 2) Votant només partits que promoguin i apliquin la transparència responsable, i 3) Retirant els seus dipòsits dels bancs i caixes que no hagin fet la declaració jurada que demana el Manifest.

L’acció d’aquest matí ha estat seguida amb molt d’interès per part dels vianants que hi havia pel centre de Barcelona, que han rebut fulls informatius i han estat convidats a afegir-se a la campanya Transparents.org.

Barcelona, 19 de desembre de 2008

Més informació a http://www.transparents.org i transparencia(@)nova.cat

Anuncis