Penyora fiscal per la transparència pública

Sense saber on van els diners pels bancs, no podem pagar!

Els qui complim amb els nostres deures ciutadans pagant els impostos tenim dret a saber què es fa amb els nostres diners i on van a parar. I en concret, necessitem saber don surten i com es gestionen les ajudes governamentals als bancs i caixes.

Per això demanem que els governs -i els bancs- expliquin de manera accessible i comprensible d’on surten i què se’n fan dels diners injectats a les entitats financeres, qui són els beneficiaris, i quines són les condicions i els terminis de devolució.

Sense transparència no podem pagar!

Fa 3 anys que demanàrem aquesta informació. Alguns férem una penyora fiscal, que ara ens reclamen, en espera d’obtenir la informació.

El 2102, mentre el Govern no doni de forma clara, detallada i comprensible aquesta informació en un web, convidem els contribuents a per fer una penyora fiscal. Es tracta de retenir una quantitat – la que cadascú cregui oportuna-, que hem de pagar en la declaració del IRPF i de consignar-la com a penyora fiscal, mentre no obtinguem la informació sol·licitada, en una Caixa de Dipòsits –per evitar interessos de demora- o en una banca ètica.

Vegeu com fer-ho www.transparents.org.Hi trobareu els procediments un model dcarta que cal adjuntar per fer penyora fiscal en la declaració de la renda denguany.

El proper dimarts 29, les17:30h, farem lliurement de la penyora fiscal lAgència Tributària Catalanacarrer Fontanella 6 – 8 de Barcelona. Hi esteu convidats!

Aquesta acció dexercici de responsabilitat ciutadana sinscriu en el projecte del Fòrum Social Català sobre Transparència Pública.

Més info transparencia@nova.cat www.transparents.org

Anuncis