El passat dimarts 29 de maig els membres de Ciutadania Activa vam lliurar una penyora fiscal a l’Agència Tributària Catalana en un acte reivindicatiu en el que reclamem al Govern transparència sobre les ajudes als bancs

Sota el lema “Sense saber on van els diners pels bancs, no podem pagar!“, el col·lectiu Ciutadania Activa vam fer, el passat dimarts dia 29 de maig a l’Agència Tributària Catalana l’ingrés del dipòsit de la penyora fiscal que vàrem fer al 2008-2009 en una banca ètica.

L’acció s’emmarca dins de la campanya Transparents.org. Aquesta va començar fa 3 anys, quan alguns membres vam decidir no pagar una quantitat del IRPF en la declaració de la renda, i consignar-la com a penyora fiscal en una banca ètica. Una forma de pressionar al Govern Català i als bancs perquè siguin transparents envers els ciutadans. Així, es va reclamar la necessitat de que la societat fora informada d’on van els diners que es paguen com impostos i que serveixen per donar ajudes públiques a bancs i caixes.

L’Agencia Tributaria espanyola està reclamant a Feliu Madaula, un dels membres del col·lectiu, la penyora del 2009, amb un recàrreg del 10% i l’amenaça d’una sanció del 50%. Com a resposta, Ciutadania Activa l’hem acompanyat a fer de nou l’ingrés, però aquest cop, a la Caixa de Dipòsits de l’Agència Tributària Catalana. Fet que, esperem, aturi els recàrrecs mentre no es resolen els recursos.

L’acte va remarcar la capacitat ciutadana per decidir on destinar els diners que es paguen a l’Estat i reactivà la campanya per la transparència pública. La iniciativa de Transparents.org ja compta amb més de 300 signants, malgrat que no tots fan penyora fiscal.

El Col·lectiu Ciutadania Activa, volem destacar que actualment s’ha constatat que la manca de transparència és una de les causes profundes de la deriva del sistema financer i del govern, amb terribles conseqüències socials, polítiques i econòmiques.

Anuncis